Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

In gesprek over grenzen en grensoverschrijdend gedrag (In conversation about boundaries and transgressive behaviour) with MEREL SEVERS & BRENT DE VRIES

May 23, 2022 @ 19:00 - 21:00

Een veilige werkomgeving, met vertrouwen in elkaar en goede communicatie op de werkvloer is van groot belang, in onze theaters en ver daarbuiten. Performers Brent de Vries en Merel Severs organiseren daarom bij Theater a/d Rijn een reeks werksessies rondom het creëren van een veilige werkvloer.

Want hoe vinden we een taal om met elkaar te praten over grenzen, machtsmisbruik, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag?

Het is ondertussen bekend dat (helaas) ook in ons veld verschillende vormen van machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag voorkomen. Met de precaire positie waarin jonge performers zich bevinden, het lichaam soms het instrument is en verschillende machtsverhoudingen in de sector is het extra belangrijk hier aandacht voor te hebben.

Juist daarom openen wij het gesprek over bovengenoemde thema’s. Want werk mag radicaal zijn, grenzen verleggen, uitdagen en ongemakkelijk aanvoelen. Maar hoe kunnen we het uiterste van onszelf en elkaar vragen, en ondertussen onze grenzen blijven bewaken en daar met respect voor elkaar mee omgaan? Hoe creëren we een context en kaders waarbinnen vrijuit geëxperimenteerd kan worden en we weten wat ieders grenzen zijn? Hoe spreken we iemand aan om diens verantwoordelijkheid te nemen? En, wie is er verantwoordelijk voor veiligheid op de werkvloer?

 

PROGRAMMA

In vier verschillende werksessies gaan we met maximaal 20 makers met het thema aan de slag.

23 mei 19.00 – 21.00 In gesprek over grenzen en grensoverschrijdend gedrag  

19 september 19.00 – 21.00 Intimiteitstraining

14 november 19.00 – 21.00 Code of Conduct

23 januari 19.00 – 21.00 n.t.b.

De laatste sessie zal ingevuld worden vanuit wat we zien dat er nodig is naar aanleiding van de andere sessies.

Lijkt het jou interessant en fijn bij een of meerdere sessies te zijn? Meld je dan hier aan voor 10 mei. Let op, er is een beperkte capaciteit, dus meld je zo snel mogelijk aan.

Ben jij maker, of werk je in de podiumkunsten? Dan ben je van harte welkom!

We hopen jullie bij een van de sessies te zien.

Brent & Merel

Details

Date:
May 23, 2022
Time:
19:00 - 21:00
Event Category:
Event Tags:
,
Website:
https://www.theateraanderijn.nl/productie/veilig-werken-sessie/

Venue

Theater a/d Rijn
Netherlands

Organiser

Theater a/d Rijn