ENGAGEMENT ARTS NL is een non-proforganisatie die geweld op basis van geslacht of gender, seksisme, discriminatie en machtsmisbruik in de Nederlandse kunst en design wereld aan de kaak stelt.
Onze Visie
ENGAGEMENT ARTS NL streeft naar een gezonde en inclusieve kunstwereld waarbinnen elke artiest de mogelijkheid heeft volledig te participeren, gelijkwaardig is en met dezelfde mate van respect wordt behandeld, ongeacht genderidentiteit, seksuele oriƫntatie, afkomst, religie of beperking.
Onze Acties
ENGAGEMENT ARTS NL streeft ernaar te lobbyen en aandacht te genereren voor verschillende urgente misstanden binnen de Nederlandse kunstwereld, zoals misrepresentatie, seksisme, geweld op basis van geslacht of gender en machtsmisbruik. We willen de sector voorzien van handvatten en diensten om verandering tot stand te brengen en een verkrachtingscultuur om te buigen naar een cultuur van consent, toerekening door de gemeenschap en transformative justice. We hebben allemaal radicale verandering en radicale zorg nodig. We hopen dat deze woorden helend werken en solidariteit en gemeenschapszin opwekken.
ENGAGEMENT ARTS NL is een laagdrempelig peer-to-peer initiatief en biedt in die hoedanigheid een veilige omgeving voor individuen en gemeenschappen die te kampen hebben met onderdrukkend gedrag, discriminatie en/of oneerlijke situaties binnen de kunstwereld. Je kunt hier onderdeel van worden via een open meeting, een omgeving voor solidariteit, luisteren en delen. We streven ernaar om elke maand een open meeting te houden. De eerstvolgende open meeting is op de agenda te vinden.
Om ervoor te zorgen dat we de boven genoemde activiteiten goed kunnen uitvoeren financieren we ook professionele trainingen tot vertrouwenspersonen die de Stichting in staat stelt actief naar klachten van individuen en de gemeenschap te luisteren. Als je hier interesse in hebt kun je meer informatie vinden op onze agenda.
Daarnaast gaan we in gesprek met instellingen, beleidsmakers, advocatenkantoren en soortgelijke organisaties om mechanismen te bespreken om een veiligere en meer inclusieve werkomgeving te bewerkstelligen. We dragen bij aan onderzoek, geven workshops, seminars, lobbyen en doen beleidsvoorstellen. Onze agenda voor masterclasses, workshops en podcasts is op de agenda te vinden.