Wat Wij Doen

Seminars en Advies

We delen onze kennis en ervaring op dit gebied graag met u en uw organisatie. We staan open voor het geven van colleges, het deelnemen aan panel discussies, onderzoek, schriftelijke bijdragen en podcast interviews op gebieden als machtsmisbruik en gender-based geweld binnen de kunstwereld. Wij organiseren conferenties en lezingen in samenwerking met Academy of Fine Arts Leipzig, HFF Munich, St. Joost School of Arts & Design, Podcast interviews met NRC Handelsblad, Rawradical.com & artgeneve, Futuress.org, Kunstenbond, Platform BK, etc..

Training & Workshops

Workshop voor performers over het stellen van (fysieke) grenzen. Hoe maak je grensverleggend werk zonder persoonlijke grenzen te overschrijden? Hoe kun je je eigen grenzen erkennen en uit spreken naar anderen? Wat te doen wanneer grenzen niet worden gerespecteerd? Waar kan je naartoe als je grenzen worden overschreden? Als performer is je lichaam -fysiek, mentaal en emotioneel- je materiaal. En omdat dit hetzelfde lichaam is waar je mee leeft, heeft het zorg nodig. Repetitieprocessen kunnen fysiek en mentaal uitdagend zijn. Duiken in het onbekende kan ongemakkelijk aanvoelen. Grenzen kunnen worden verlegd. Een bepaalde groepsdynamiek kan spanning veroorzaken. Een regisseur kan zich iets voorstellen wat een artiest niet kan of wil uitvoeren.

Hoe creëer je, met dit alles in gedachten, een omgeving vol vertrouwen en artistieke vrijheid, met respect voor je eigen grenzen en die van de anderen? In deze workshop behandelen we:

● Het definiëren van machtsposities en persoonlijke grenzen;

● Het creëren van fysieke en speelse oefeningen voor het communiceren van (fysieke) grenzen;

● NEE zeggen;

● Het definiëren van tools voor het inrichten van een veilige werkplek;

● Werken met gedragsregels

Op basis van de verwachting/behoefte van de instelling die ons uitnodigt kan de workshop aangepast.

Vertrouwespersoon

De wet “Huis voor Klokkenluiders” is op 1 juli 2016 in Nederland in werking getreden. De wet verbetert de mogelijkheden om veilig misstanden te melden en verbetert ook de bescherming van de aanvrager en de vertrouwenspersoon. Organisaties met meer dan vijftig werknemers worden verplicht om een interne meldprocedure voor integriteit en daarvoor een vertrouwenspersoon te hebben. Die adviseur kan en mag iedereen zijn, ook als hen, hij of zij geen professional is op dit gebied. Hoewel er dus geen wettelijke verplichting is om een gecertificeerde vertrouwenspersoon te hebben, is dit wel de “standaard” in Nederland, net als bij ongewenst gedrag. We hopen deze diensten snel aan te bieden.